Bu sitede Facebook Uygulamaları , Facebook Kapak Fotoğrafları , Bilgisayar Oyunları , Seo Hakkında Bilgiler , Oyun Hileleri Bulabilirsiniz >>> Picassonun Fırçasıysa Webmasterin Kalemi

0 Fitness Hakkında Bilmediğiniz 10 Gerçek Google'da Ara

Gönderen:Unknown Tarih: 10 Eylül 2013 Salı 0 yorum
fitness 600x330 300x165




1. Egzersiz Yapmak Beyin Gücünüzü Artırır


Egzersiz yapmak sadece vücudunuzun değil, zihinsel işlevlerinizin de gelişmesine yardımcı olur.


Egzersiz enerji seviyelerini ve serotonini artırır, bu da zihinsel açıklığın gelişmesini sağlar.”


Gününüzün daha verimli geçmesini sağlar.


Aktif olan ve egzersiz yapanlar işlerinde daha üretken olurlar.


2. Hareket Vücudunuzdan Stresi Uzaklaştırır


Uzmanlar egzersizin zihni olumlu bir tarafa yönlendiren rahatlama tepkileri ürettiğini, ruh halinizi iyileştirmeye ve depresyonu uzak tutmaya da yardımcı olduğunu söylüyorlar.


Daha az stresli olduğunuzda daha az sinirlenirsiniz ve eşiniz, çocuklarınız ve iş arkadaşlarınızla ilişkilerinizi ilerletebilirsiniz.


3. Egzersiz Size Enerji Verir


Bir egzersiz bandında sabahları 30 dakika oyalanmanın tüm gününüzü nasıl değiştirebildiğine şaşırabilirsiniz. Egzersiz sırasında kan dolaşımına endorfin hormonu salınması nedeniyle günün geri kalanında daha enerjik hissedersiniz.


Egzersiz başlangıçta daha yorgun hissetmenize neden olsa da, bu kısa bir süreçtir.


Vücudunuz bir kez egzersize alışınca, her zamankinden daha enerjik olacaksınız.


4. Fitness İçin Zaman Bulmak  Zor Değildir


Çocuklarınızı parka götürün ya da beraber bisiklete binin, ailenizle iyi vakit geçirirken aynı zamanda egzersiz yapmış olursunuz. Bunun ötesinde, gezintiye çıkın, çocuklarınızı yüzmeye götürün.


Spor salonuna gitmek ve muntazam egzersiz yapmak için bir saat harcamak zorunda olduğunuz fikrini unutun. Bunun yerine, gün içinde kısa fiziksel aktivitelerde bulunabilirsiniz.


Aslında, aktivitelerinizi 15 veya 20 dakikalık iki veya üç parçaya bölmek tamamını bir kerede yapmak kadar etkilidir. Sabah evi süpürmek, çocuklarla öğleden sonra parkta bisiklete binmek, daha sonra da tempolu bir akşam yürüyüşüne çıkmak hareketli bir günde yapılabilecekler arasındadır.


Uzmanlar kilo vermek ve bu kiloları uzak tutmak için gereken şeyin günde en az 60 dakikalık egzersiz biriktirmek olduğunu söylüyor. Ama sağlık ve hastalıklarla mücadele için yarım saatlik egzersiz yeterlidir.


5. Fitness İyi İlişkiler Kurmanıza Yardımcı Olabilir


Bir partnerle birlikte egzersiz yapmanın onunla olan ilişkinize neler yapabileceğini düşünün, bu eşiniz, kardeşiniz ya da arkadaşınız olabilir.


Sadece bu değil, egzersizi biri ile beraber yapmak her zaman daha eğlencelidir. Bu yüzden her gece yemekten sonra eşiniz ile bir yürüyüş planlayın.


Ayrıca uzmanlar bir partneri olanların egzersiz programlarına yalnız olanlardan daha sadık kaldığını ve daha sıklıkla amaçlarına ulaştıklarını söylüyor.


6. Egzersiz Hastalıkları Uzak Tutmaya Yardımcı Olur


Araştırmalar egzersizin kalp hastalığı, inme, yüksek tansiyon, yüksek kolesterol, tip 2 diyabet, artrit, osteoporoz (kemik erimesi) ve kas kaybını yavaşlattığını ya da önlemeye yardımcı olduğunu göstermiştir.


“Egzersiz kasları ve eklemleri güçlendirdiği için, hareketsiz yaşamın birçok yetişkinde yol açtığı bu ağrı ve sorunları yaşama olasılığını azaltır.”


Eğer aşırıya kaçmazsanız, egzersiz bağışıklık fonksiyonunu bile artırabilir böylece olası bir soğuk algınlığı veya gripten daha kolay kurtulursunuz.


Uzmanlara göre, egzersizin olumlu yönde etkilemediği önemli bir sağlık sorunu yoktur.


7. Fitness Kalbinizi Güçlendirir


Egzersiz sadece hastalıklarla mücadelede yardımcı değildir, aynı zamanda vücuttaki en önemli kas olan kalbinizi güçlendirir. Bu da günlük işleri daha kolay yapmanızı sağlar.


“Kalpte daha az plak oluşacak. Bu onu daha verimli bir pompa haline getirecektir. “


“Kalp daha güçlü hale geldiğinde, her atışta daha fazla kan pompalar bu yüzden dinlenme sırasında kalp hızı daha düşük olur.” 


“Egzersize başladıktan sonra sadece birkaç gün içinde, beden aldığı uyarıya kolayca uyum sağlar ve egzersiz yapmanız kolaylaşır. Daha az yorgunluk hissedersiniz. Nefes almak için o kadar çok çaba harcamanıza gerek kalmaz. Eskisi kadar ağrınız da olmaz. “


8. Egzersiz Yapmak Daha Fazla Yemenize İzin Verir


Vücut istirahatte iken kaslar yağlardan daha fazla kalori harcar. Yani ne kadar kaslıysanız, istirahat halinde metabolizma hızınız o kadar yüksek olur.


Tüm bunlar bir kurabiyeyle arada bir kaçamak yapmanın sizi on adım geriye götürmeyeceği anlamına geliyor.


 ”Ama düzenli olarak egzersiz yaparken gerçekten sevdiğiniz bir şeyin tadını çıkarabilirsiniz. Bu tip şeyleri aşırıya kaçmadan yediğinizde bunlardan, egzersiz yapmadığınızda olduğundan daha kolay kurtulabilirsiniz.”


9. Egzersiz Performansınızı Artırır


Bir kaç haftalık düzenli egzersizden sonra, giysilerinizin üzerinize uymadığını farkedebilir ve kas kütlenizin arttığını görebilirsiniz.


Kaslarınız çok daha verimli çalışacak ve fazla dayanıklılık kazanacaksınız. Buna ek olarak, refleksleriniz ve dengeniz de gelişecektir.


10. Kilo Vermek Egzersiz Yaparken En Önemli Hedef Değildir


Birçok kişi için ilk etapta egzersiz nedeni kilo vermektir. Ama kesinlikle bir egzersiz programının tek yararı bu değildir.


Uzmanlar fitness programlarına başlarken uzun süreli kilo verme hedeflerinin aldatıcı olduğunu ve cesaret kırıcı olabileceğini belirtiyor. Kısa sürede sonuç alamadığınız birşeyi sürdürmekte zorlanırsınız.


Dolayısıyla bir egzersiz programına başlarken kilo verme hedefiniz ne olursa olsun, bunu tek hedefiniz haline getirmeyin. Daha iyi hissetmek, daha enerjik olmak ve daha az stresli olmak için çabalayın. Egzersizin anlık olarak sağladığı küçük şeylerin farkında olun.


“Kilo verme ve sağlığınızı güçlendirme hedefiyle birlikte, egzersiz, hayatınızın bir parçası olmalıdır.”





Fitness Hakkında Bilmediğiniz 10 Gerçek

0 yorum:

Yorum Gönder